Ruokaa nuotiolla ja lurpat näännyksissä

Sudenpennut ja seikkailijat viettivät retkipäivää Lintulammen maastossa 13.9. tärkeiden retkeilytaitojen parissa aurinkoisessa mutta tuulisessa säässä.

Retkipäivään osallistui kuusi sudenpentua ja kahdeksan seikkailijaa. Mukana retkellä oli myös kolme samoajaa ja kolme retkeläisten huoltajaa sekä johtajat Katja, Harppa ja Tuitsi.

Seitsemän nuotiota loimotti yhtä aikaa, kun retkeläiset harjoittelivat pareittain nuotion turvallista kokoamista ja sytyttämistä. Nuotion ääressä valmistettiin myös retkieväät eli halsterileivät ja nuotioperunat.

Nuotion äärestä ehdittiin myös tapaamaan Lurppia, noita metsien iloisia, oranssihattuisia veijareita, jotka miltei nääntyivät sudenpentujen ja seikkailijoiden vauhdissa pesänryöstömaastoleikeissä.

Kaiken edellisen lisäksi sudenpennut ehtivät sahaamaan, tunnistamaan marjoja ja tutustumaan trangiaan eli retkikeittimeen. Seikkailijat ehtivät bingosuunnistamaan ja kokoamaan ET:n eli erätoverin.

Päivän päätteeksi kajautettiin muutama partiolaulu ja huuto Lintulammen rannalla. Kotiin päin lähdettiin iloisin mielin ja monta uutta asiaa oppineena 🙂