Ohjeet uuden partiolaisen ilmoittamiseksi mukaan toimintaan

Jos olet huoltaja, ja haluat ilmoittaa huollettavasi partioon, etkä itse ole partiolainen, eikä sinulla ole ennestään huoltajatunnusta Partion asiointipalveluun, niin toimi seuraavasti (jos sinulla on jo luotuna PartioID, niin hyppää kohtaan 4):

 1. Rekisteröidy ensin itse huoltajaksi. Seuraavasta linkistä pääset suoraan rekisteröintilomakkeelle, johon täytät omat eli huoltajan tiedot (ei ilmoitettavan partiolaisen tietoja). Lomakkeella on valmiiksi valittu lippukunnaksi Kuoreveden Kotkat. Täytä myös asiointipalveluun tarvittavat salasanakentät (kirjaa salasana itsellesi talteen), niin sinut rekisteröidään käyttäjäksi Partion asiointipalveluun automaattisesti: Rekisteröidy huoltajaksi
 2. Onnistuneen huoltajan rekisteröintilomakkeen täytön jälkeen sinut ohjataan Partion asiointipalveluun. Kirjaa itsellesi talteen huoltajatunnus (jäsennumero). Myös sähköpostiisi pitäisi tulla linkki Partion asiointipalveluun sekä huoltajatunnus (jäsennumero). Partion asiointipalveluun pääset kirjautumaan huoltajatunnuksella, joka on sinun käyttäjätunnus eli PartioID ja salasanalla, jonka täytit rekisteröintilomakkeella.
 3. Jos et täyttänyt rekisteröintilomakkeeseen salasanakenttiä, niin sinun pitää luoda PartioID ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä seuraavasti:
  1. Partion asiointipalvelussa (https://asiointi.partio.fi) valitse REKISTERÖIDY-painike. Rekisteröidy-painike löytyy asiointipalvelun kirjautumisikkunan alareunasta tai ylävalikosta.
  2. Syötä rekisteröintilomakkeelle jäsennumerokenttään sähköpostin kautta saamasi huoltajatunnus (numerosarja) ja sähköpostikentään sama sähköpostiosoite kuin aikaisemmin huoltajaksi rekisteröitymisessä. Hyväksy tietosuojakäytännöt klikkaamalla rasti ruutuun.
  3. Valitse seuraavaksi itsellesi sopiva kirjautumistapa (Google, Facebook tai tunnus ja salasana) ja viimeistele rekisteröinti.
  4. PartioID:n rekisteröinnin jälkeen tulisi Partion uusi asiointipalvelu avautua. Tarvittaessa kirjaudu luomallasi PartioID:llä uudelleen Partion asiointipalveluun (https://asiointi.partio.fi).
 4. Kun olet kirjautunut Partion asiointipalveluun, niin lisää alaikäinen huollettava ylävalikon “Perhe”-osiossa valitsemalla “Lisää huollettava”. Täytä huollettavan tiedot. Huomio: Älä käytä huoltajan sähköpostiosoitetta huollettavan sähköpostiosoittena! Jos huollettavalla ei ole omaa sähköpostiosoitetta, niin jätä kohta tyhjäksi. Muista tallentaa lomake!
 5. Lisättyäsi huollettavan tiedot, pääset hakemaan hänelle lippukunnan jäsenyyttä valitsemalla kyseisen huollettavan kohdalta “Tee jäsenhakemus”. Valitse lippukunnaksi Kuoreveden Kotkat alasvetovalikosta. Muista tallentaa lomake!

Jäsenhakemuksen hyväksyy lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja tai lippukunnanjohtaja. Huollettavasta tulee partion jäsen, kun jäsenhakemus on hyväksytty, ja silloin partiolaisella on esimerkiksi partion vakuutusturva voimassa kokoontumisissa, retkillä ja tapahtumissa. Tämä on yksi syy, jonka takia jäsenyys pitää hoitaa kuntoon heti partion alkaessa.

Partion asiointipalvelun kautta huoltaja ylläpitää huollettavansa tietoja ja ilmoittaa huollettavansa esimerkiksi retkille ja muihin tapahtumiin.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Kuoreveden Kotkien jäsenrekisterin hoitajaan Satu Olkkoseen.