Ohjeet uuden partiolaisen ilmoittamiseksi mukaan toimintaan

Jos olet huoltaja, ja haluat ilmoittaa huollettavasi partioon, etkä itse ole partiolainen, eikä sinulla ole ennestään huoltajatunnusta partiorekisteri Kuksaan, niin toimi seuraavasti (jos sinulla on jo luotuna PartioID, niin hyppää kohtaan 6):

  1. Rekisteröidy ensin itse huoltajaksi. Seuraavasta linkistä pääset suoraan rekisteröintilomakkeelle, johon täytät omat eli huoltajan tiedot (ei ilmoitettavan partiolaisen tietoja). Lomakkeella on valmiiksi valittu lippukunnaksi Kuoreveden Kotkat: Rekisteröidy huoltajaksi
  2. Huoltajaksi rekisteröinnin jälkeen sinulle pitäisi tulla sähköpostiin linkki Partion asiointipalveluun sekä huoltajatunnus (jäsennumero), jonka avulla luodaan varsinainen käyttäjätunnus (PartioID) Partion jäsenrekisterijärjestelmään eli Kuksaan.
  3. Partion asiointipalvelussa (https://asiointi.partio.fi) sinun pitää luoda ensin PartioID, joka tehdään asiointipalvelun REKISTERÖIDY-painikkeen kautta. Rekisteröidy-painike löytyy asiointipalvelun kirjautumisikkunan alareunasta.
  4. Syötä rekisteröintilomakkeelle jäsennumerokenttään sähköpostin kautta saamasi huoltajatunnus (numerosarja) ja sähköpostikentään sama sähköpostiosoite kuin aikaisemmin huoltajaksi rekisteröitymisessä. Hyväksy tietosuojakäytännöt klikkaamalla rasti ruutuun.
  5. Valitse seuraavaksi itsellesi sopiva kirjautumistapa (Google, Facebook tai tunnus ja salasana) ja viimeistele rekisteröinti.
  6. PartioID:n rekisteröinnin jälkeen tulisi Partion uusi asiointipalvelu avautua. Tarvittaessa kirjaudu luomallasi PartioID:llä uudelleen Partion asiointipalveluun (https://asiointi.partio.fi).
  7. Lisää alaikäinen huollettava ylävalikon “Perhe”-osiossa valitsemalla “Lisää huollettava”. Täytä huollettavan tiedot. Huomio: Älä käytä huoltajan sähköpostiosoitetta huollettavan sähköpostiosoittena! Jos huollettavalla ei ole omaa sähköpostiosoitetta, niin jätä kohta tyhjäksi. Muista tallentaa lomake!
  8. Lisättyäsi huollettavan tiedot, pääset hakemaan hänelle lippukunnan jäsenyyttä valitsemalla kyseisen huollettavan kohdalta “Tee jäsenhakemus”. Valitse lippukunnaksi Kuoreveden Kotkat alasvetovalikosta. Muista tallentaa lomake!

Jäsenhakemuksen hyväksyy lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja tai lippukunnanjohtaja. Huollettavasta tulee partion jäsen, kun jäsenhakemus on hyväksytty, ja silloin partiolaisella on esimerkiksi partion vakuutusturva voimassa kokoontumisissa, retkillä ja tapahtumissa. Tämä on yksi syy, jonka takia jäsenyys pitää hoitaa kuntoon heti partion alkaessa.

Partion asiointipalvelun kautta huoltaja ylläpitää huollettavansa tietoja ja ilmoittaa huollettavansa esimerkiksi retkille ja muihin tapahtumiin.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Kuoreveden Kotkien jäsenrekisterin hoitajaan Harri ” Harppa” Manneriin.