Nikkarointia, retkiruokaa ja rastien etsintää

Keväinen Särkiniemi sai retkivieraikseen lauantaina 22.5. kuusi sudenpentua ja kolme seikkailijaa kolmen johtajan ja kahden saattajan kera. Epävakainen sää sai retkeläiset aluksi pukeutumaan sadetakkiin, mutta onneksi sadepilvet väistyivät ja aurinkokin näyttäytyi aika ajoin.

Retken aluksi tutustuttiin Särkiniemen tärkeimpiin kohteisiin kuten Lurppa-patsaaseen, huussiin, polkuverkostoon, uimarantaan ja lipputankoon. Kierroksen jälkeen karistettiin aamun kohmeus jäsenistä vauhdikkaalla hirmuhippaleikillä.

Retkeilijän tärkeimpiin taitoihin kuuluvaa retkikokkausta päästiin opettelemaan trangialla herkullisen kasvispastareseptin kanssa. Kaikki ruokaryhmät onnistuivat kokkauksessa loistavasti ja nälkä ei jäänyt kenellekkään.

Toista retkeilijän tärkeää taitoa eli suunnistusta harjoiteltiin kartan ja kompassin kanssa. Tehtävänä oli löytää viisi karttaan merkittyä rastia ja muodostaa rastitunnuskirjaimista sana. Tehtävää hankaloitti juuri talviuniltaan herännyt Lurppa, joka yritti häätää suunnistajia pesimäalueeltaan. Onneksi tilanteesta selvittiin vain pienellä säikähdyksellä, kun Lurppa kömpi takaisin unilleen ja suunnistajat saivat etsiä rastinsa rauhassa.

Retkeläiset pääsivät käyttämään sahaa, vintilää, rullamittaa, vasaraa, ruuvimeisseliä ja puukkoa puukissanikkaroinnissa. Pareittain tehdyistä kissoista tuli upea kissalauma. Ahkeran nikkaroinnin jälkeen nautittiin pieni välipala ja hörpättiin mehua sen päälle.

Retken lopuksi leikittiin vielä muutama leikki, pakattiin reput ja lähdettiin hyvillä mielin kissat kainalossa kohti kotia. Kiitos retkeläisille, saattajille ja johtajille kivasta kevätretkestä!