Klapeja kasapäin


Lippukunnan puutalkoot Särkiniemessä onnistuivat yli odotusten ja klapeja syntyi reilussa neljässä tunnissa yli kolme motillista. Tämän tuloksen saivat aikaan kymmenen ahkeraa talkoolaista.

Mysky oli kaatanut suuren tyvilahon kuusen, joka oli tyvestä niin paksu, ettei moottorisahan terä yltänyt katkaisemaan puuta kerralla. Sahurit joutuivat kiertämään puuta kuin majavat konsanaan. Jos puun katkaisu jo tuotti haasteita, niin tuoreen pöllin halkaisu vasta työlästä olikin – ainakin kirveellä. Onneksi Ellu ja Juha toivat talkooväelle halkaisukoneen, jolla suuret tyvipöllit saatiin helposti klapeiksi. Pienemmät pöllit muuttuivat klapeiksi kirveen iskuilla. Oma työnsä oli myös kasata suuret kuusenoksat pois leirialueelta. Tässä työssä ahkerimpia olivat nuorimmat partiolaiset.

Myrskyn kaataman kuusen lisäksi klapeiksi tehtiin kaksi pienempää pystykuivaa kuusta. Myös pari pientä myrskyn kaataman kuusen alle jäännyttä koivua sai päätyä klapikasaan. Seikkailija Turo taituroi isänsä opastamana moottorisahalla paksusta kuusesta pöllejä ammattilaisen elkein. Talkooväki teki töitä niin innolla, että evästauotkin miltei unohtuivat.

Seuraavaksi pitäisi Särkiniemeen rakentaa puukatos klapeille. Katoksen lautatarpeet saatiin siirretyksi talkooväen voimin paikan päälle, joten rakennusprojektilla on jo hyvät edellytykset onnistua.

Kiitos klapitalkooväelle ahkerasta uurastuksesta! Nyt riittää retkille ja leireille polttopuuta!