Kuoreveden Kotkat

Partiotoimintaa vuodesta 1977


2010Yhtä juhlaa!

Aloitimme lippukunnan joulujuhlan syömällä puuroa. Sitten oli luvassa muuta ohjelmaa, sitten tulikin jo meidän Susisiskojen näytelmän vuoro! Kaikkia hieman jännitti, mutta esitys meni hyvin.     
Näytelmän nimi oli Salaperäinen lahja, siinä esiintyivät hahmot: Lurppa, Diivatonttu, Baden-Powell, Random-tontut, Palvelu-tonttu, Lelut ja Joulumuori. Juoni oli jännittävä ja yllätyksiä täynnä! Unohteleva joulupukki oli unohtanut tärkeän paketin. Tontut veivät sen B-P:lle. Joka lähetti sen kuoreveden kotkille.
Paketissa oli Lurppa. Pääsimme juhlassa myös näkemään Joulupukin mutta vain ja ainoastaan elektroniikan ansiosta. Taustalla näkyi välillä tuttu naama, nimittäin Lurpan naama! Onneksi Jouluppukki oli videon lopussa kunnossa. Meillä oli tosi kivaa!

Henriikka ja Venla

Hiili myi adventtikalentereita Tarvarissa

Hiili-vartion ainoa jäsen myi adventtikalentereja Taipaleen tavaratalossa 11.11. Kalentereja saatiin myydyksi yhdessä tunnissa neljä ja korttejakin meni kaupaksi, vaikka asiakkaita ei ollut paljoa. Hiilivartio toivottaa hyvää myyntionnea ja kiittää kaikkia tuotteiden ostajia partiotoiminnan kannatuksesta. Myynin jälkeen vartio teki kotisivuaktiviteettin, jonka tuloksena tämä juttu syntyi.

Syyskipinässä seikkailtiin Sepelissä

Vartiolaisten Syyskipinä-retkellä 24.-25.9. Särkiniemessä koettiin lippukunnan ensimmäinen Sepeli eli seikkailjapeli. Siinä seikkailijat vierailivat Alfred Baden-Powellin, Rillu-peikon sekä Uglumys- ja Linnea-velhojen luona suorittamassa haasteellisia tehtäviä. Lopuksi he kohtasivat Lurpan, jolta he kaappasivat takaisin varastetun Pyhän Yrjön miekan. Lurppa vieraili yllättäen myös iltanuotiolla, jossa nautittiin samoajien laatimasta ohjelmasta. Nuotion loisteessa uudet seikkailijat sekä yksi tarpoja ja yksi samoaja antoivat myös lupauksensa. Ja Lurpasta huolimatta kaikki saivat hyvin nukuttua yönsä kaminateltassa tai laavulla tulilla.

Partiomessu soi neljättä kertaa

Jämsän eri lippukuntien yhteinen partiomessu soi sunnuntaina 19.9.Kuoreveden kirkossa. Musiikista vastasivat perinteiseen tapaan UGG ja Kultainen lyyra, mutta myös KuKo:n oma bändi Kingit ja LH musisoi ehtoollisen aikana. Messu oli lippukunnille jo neljäs yhteinen ja tätä ennen se on kiertänyt Jämsän, Jämsänkosken ja Koskenpään kirkoissa. Syksyllä 2011 matkataan Kaipolan Tiirojen vieraaksi -  tietysti Kaipolaan!

Tarjolla Nälkäpäiväkeräys!

Auta ajoissa!
Näin pyysi teksti punaisissa liiveissä, kun seikkailijavartiot Susisiskot ja Mursut  lähtivät Nälkäpäiväkeräykseen lauantaina 18.9. Hallin keskustaan.
Lipukunnan yhteistyöllä SPR:n kanssa on pitkät perinteet ja tälläkin kertaa vapaaehtoistyö toi tekijöilleen hyvän mielen.
- Oli hauskaa ja monet ihmiset osallistuivat mielellään, seikkailijat kertovat. - Eräs kiitteli, että teemme tärkeää työtä.

Levottomat jalat toivat tuplapronssia

Riihimäellä 4.-5.9. kisailtu Hämeen partiopiirin Levottomat-jalat syyskisa toi tuplasti pronssisia mitaleita lippukunnalle. Toisen mitalin sai odotetusti punaisessa sarjassa Kanto-vartio, jossa kisailivat Antti, Tiitsi, Arski ja Mikko. Harmaassa sarjassa yllätyspronssille ylsivät Dakota-vartiossa Harppa, Tuitsi ja Mikko. Myös sinisessä sarjassa Aika BASIC -vartio teki hyvää tulosta sarjan nuorimpina ja ensikertalaisina. Vain kahden pisteen matka hopeaan ja kiritaipale-sprinttisuunnistuksen voitto ennustavat hyvää Katsun, Annin, Ilonan ja Virven siniselle kisataipaleelle.

Lippukuntakisalla partiosyksy käyntiin

Lippukunnan partiosyksy tempaistiin 29.8. käyntiin leikkimielisellä Lätty 2010 -lippukuntakisalla Hallin urheilukentän maastossa. Mukana oli niin vanhoja kuin partioharrastuksensa vasta aloittaviakin kisailijoita. Tehtävissä tarvittiin muun muassa kädentaitoja, akrobatiaa, suunnistustaitoja, luonnontuntemusta ja yleistä hoksaavuutta. Kisa oli kovin tasainen, mutta voittajaksi julistettiin Buff-kisavartio. Kisailujen päätteeksi nautittiin nuotiolättyjen rapeasta mausta.

Samoaja selviytyy maitopurkillisella tavaraa

- Mukaan saatte ottaa rinkoistanne vain makuupussin ja -alustan, sadepuvun, juomapullon ja maitopurkkillisen muita haluamianne varusteita. Näin tiukasti evästi Söör Särkiniemi samoajia perjantai-iltana 20.8. Alkamassa oli KuKo-historian ensimmäinen Särkiniemi Survivor eli viikonlopun mittainen haaste samoajaikäisille.
- Maitopurkillisella varusteita selviytyy kyllä ja pressusta saa kelpo majoitteen, samoajat kertovat.
- Haasteita riitti katapultin rakentamisesta lautalla melomiseen. Sekin tuli testattua, että pimeässä metsässä voi suunnistaa ilman karttaa ja lamppua. Mutta ahvensoppaa on vaikea keittää ilman kalaa. Eikä koko niemestä löytynyt ensimmäistäkään matoa!

Lionsit "partiotaitokisoissa"

20.8.2010 lippukunta esittäytyi pitkäaikaiselle tukijalleen, Kuoreveden Lions Clubille. Kalvosulkeisten sijaan leijonille pidettiin kolmiosainen partiotaitokilpailu. Asiapitoinen osuus hoitui tietokilpailun muodossa (Suomen LC:n ansiomerkkiohje tuntee 37 merkkiä, partiolaisten ohje vain 14. Partio on 10 vuotta vanhempi kuin Lions-järjestö jne ). Kätevyystehtävässä joukkueet pääsivät tekemään pokasahan ja matemaattisia kykyjä testattiin kevään Leon lenkiltä lainatulla pinta-alatehtävällä.

Kilke - Metsässä kaikui, meistä se lähti

Kun 10 000 partiolaista laittaa metsään, niin kyllä siellä metsässä kaikuu kilke ja vähän muukin.
Suomen Partiolaisten kuudennella Finnjamboreella Evolla 28.7.-5.8.2010 lippukuntamme majoittui Kaleva-alaleirin Kaisla-savussa yhdessä Mäntän, Kurun ja Ruoveden partiolippukuntien kanssa. Jokainen 29 kotkasta taisi saada uusia ystäviä, tai ainakin vahvisti vanhoja tuttavuuksia.
Sää siunasi meitä oikein lämpimästi - kirjaimellisesti. Onneksi parina päivänä myös satoi, niin ei mutu tukkinut koko nenää.  
Yhteenvetona: Kilke oli kokemisen arvoinen, fiilistä sisältävä, monipuolinen ja kuuma Suurleiri.

Lurppa vieraili Välkkeellä

1.-4.7.2010 järjestettiin sudenpentu- ja seikkailijaikäisille kesäleiri Välke yhdessä Mäntänvuoren Partiolaisten kanssa Vilppulassa Kalliolan leirikeskuksessa. KuKon osallistujamäärä jäi harmillisen pieneksi, mutta sudenpentujamme edusti kunniakkaasti Petra ja seikkailijoita Aili. Johtajista olivat mukana Antti ja Mikko. Leirillä säät suosivat ja hauskaa oli. Ohjelmassa oli mm.sudenpentusoppa, seikkailijahaikki, tämän maankolkan ensimmäinen uuden partio-ohjelman mukainen seikkailijapeli. Lurpatkin tekivät ensimmäisen vierailunsa naapurilippukunnan leirille.

Susisiskot vaelsivat Isojärvellä

Susisiskot retkeilivät Isojärven kansallispuiston keväisissä maisemissa 29.-30.5.2010. Retkeen, reittiin ja maisemiin voi tutustua tästä linkistä.

Ha.Si.Ma kävi kalareissulla

Ha.Si.Ma -seikkailijavartio teki keväisen kalastusretken Särkiniemeen 28.-29.5. Alkuun päätettiin ottaa vaan suolaa retkievääksi ja loput eväät ongitaan järvestä, mutta varmuudeksi Eki varasi muutakin särvintä mukaan.
Leiriin pystytettiin kaksi laavua, Erätoveri ja ruokakatos. Yötä varten tehtiin laavujen eteen kantotulet tervaskannosta. Illalla kalasteltiin ja laitettiin katiskakin järveen. Kaikki saivat kaloja ongella tai virvelillä.Kalat paistettiin halsterissa nuotiolla. Tiia voitti kalakisan saamallaan n. kilon hauella ja pienemmillä kaloilla.


Pandaneiti piipahti Pakkiin

Kelpo neljäs sija ja suunnistustehtävän parhaat pisteet sai Pandaneiti-tarpojavartio kotiintuomisiksi Pakki-kisasta. Oranssin ja vihreän sarjan kevät-SM-kilpailu käytiin Kannuksessa 22.5.2010.
- Näperrystehtäviä oli tässä kisassa hiukka liikaa meidän makuumme. Vauhtia ja fyysistä rääkkiä taas olisimme kaivanneet enemmän. Lopun pistesuunnistuksessa saimme onneksi ottaa itsestämme kaiken irti. Sen jälkeen oli kiva pulahtaa uimahallissa, summaavat Anni, Katsu, Ilona ja Virve.


Nyt on Leksa pulkassa!

- Huh huh!
Iso helpotuksen huokaus pääsi kymmeniltä kukolaisilta sunnuntai-iltana 16.5.2010, kun viimeisetkin vartiot poistuivat Leon lenkin ja Hilkan kilvan kisakeskuksesta Keuruulta.
Lukemattomien työtuntien ja puolentoista vuoden ahkeroinnin jälkeen kisaprojekti huipentui hienoon ja helteiseen viikonloppuun partioystävien kanssa. Ja kuten aina: kisaa järjestämällä oppii paljon myös kisaamisesta. Toivottavasti mahdollisimman moni meistä järjestäjistä pääsee ensi toukokuussa Lempäälään katselemaan Leksaa kisavartiolaisen silmin!

Huimaa menoa Aikakoneen kyydissä

Sudenpennut ja seikkailijat hyppäsivät rohkeasti Aikakoneen kyytiin Nokialla 8.5.2010. Tällä kertaa piirin kevätkisassa muun muassa nikkaroitiin, annettiin ensiapua, ihmeteltiin solmuja, muisteltiin karttamerkkejä, esitettiin pantomiimia ja laulaa luikautettiin.
Lopputulos oli kukolaisittain hieno. Seikkailijakisaan osallistui  lähes 40 vartiota, ja Ha.Si.Ma:n ja Mursujen yhdistelmävartio Haamut selviytyi aivan kärjen tuntumaan neljänsiksi. Susisiskot-vartio oli 21.
Sudenpentujen sarjassa matkaan lähti lähes 70 vartiota, joista Sisiliskot vilistivät sijalle 25. Mustangien lukema oli 45 ja Leijonien ja Pantterien 54. Isosti onnea hienosta jaksamisesta kaikille osallistujille!

Ja hopeaa pukkaa taas!

Tänä keväänä KuKo pysyy tiukasti kiinni hopeakannassa, sillä pianTeam PuPan ja Kannon talvikisahopeiden jälkeen Pandaneiti otti piirihopeaa oranssin sarjan kevätkisassa. Tehras10 kisattiin Valkeakoskella 24.4. teollisuustunnelmissa.
-  Vartion ensimmäinen mitali tuntuu kyllä aika hyvältä, Pandaneidin Katsu, Anni, Virve ja Ilona tuumivat. - Tätä ennen KuKo:ssa ovat mitaleja saaneet lähinnä poika- ja sekavartiot, mutta onnistuu se näemmä meiltä tytöiltäkin!

Vettä, hikeä ja lurppia!

Suuri Lurppaseikkailu houkutti pääsiäisenä 2.-4.4. 2010 ison joukon seikkailijoita, tarpojia ja samoajia talviretkelle Särkiniemeen.
Taivaalta saatiin yllin kyllin vettä, kaminoista runsaasti lämpöä telttoihin ja Kurpan keittiöstä masuun pulla poikineen. Kiitos ahkerien leipuri-äitien ja -mummujen!
Lurpat, nuo oranssihattuiset hirmumme, pitivät huolta ohjelmasta ja jännityksestä. Pääsiäispupukin piipahti kuusen alla. Eikä Puukon Veljesten vetämiä iltanuotioita voi unohtaa!
Samoajille suurkiitos loistavasta vastuunkannosta retken järjestelyissä!

Susisiskojen maalisretki

Yövyimme Jokisalossa. Aloitimme retken lipunnostolla. Teimme trangialla ruokaa, mutta kaasu hiipui kylmässä ilmassa. Pandaneiti-vartio kävi pitämässä meille ohjelmaa. Kävimme myös illalla jäällä katsomassa tähtiä. Sitten menimme saunaan ja nukkumaan. Oli kivaa.
Aili, Alisa, Oona ja Selena

SM-hanget hohtivat hopeaa

Talvipartiotaitojen SM-kisa Ajo päättyi maaliskuun alussa hopeiseen hohtoon, kun KuKo:n samoajavartio Kanto - kokoonpanolla Antti, Arski, Tiitsi ja Anni - hiihteli hopealle punaisessa sarjassa.
Harmassa sarjassa  aikuisvartio Dakotan Harppa, Mikko ja Tuitsi selviytyivät ekoissa talvikisoissaan kahdeksansiksi, iloiseksi yllätyksekseen.
- Komeat oli kelit ja kadehdittavan hyvät ladut, vj Harppa hymyilee. - Parasta kisoissa on tekemällä oppiminen ja tällä kertaa opimme ainakin, että välineet todella kannattaisi testata hyvin ennen kisaa! Ja että pakkasyössä on kohtuuhaastavaa rakentaa elektronista koiratutkaa. Mielenkiintoista on myös valmistaa retkiruokaa aineksista, jotka jäätyvät käsiin. Mutta ei tämä viimeiseksi talvikisaksemme jää!

Nuija heilui ja sen jälkeen muisteltiin vanhoja

Muistelemispäivänä 22.2. lippukunta kokoontui ensin vuosikokoukseen, jonka jälkeen muisteltiin yhdessä menneitä.
Kokouksessa puheenjohtajan nuijaa käytti Anu varmoin ottein. Hyväksytyiksi tulivat niin kertomukset, suunnitelmat, tilit kuin budjetit. Lippukunnan johdossa jatkamaan valittiin viime vuodelta tuttu naiskuusikko: lippukunnanjohtajaksi Tuitsi ja hallitukseen Piia, Ellu, Vili, Taina ja Tarja.
Virallisten hommien jälkeen Susisiskot-seikkailijavartio johdatti lippukunnan muistelemispäivän alkujuurille mainiolla aikaseikkailu-esityksellään. Tarpojien lystien elokuvien jälkeen palattiin valokuvien siivillä viime vuoden kohokohtiin ja erityisesti tunturikoivujen katveeseen kesän Lapin leirille. Lopuksi herkuteltiin nyyttikiestien antimilla. Ja nyt uusia seikkailuja kohti!   

Satavuotissynttärit alkoivat

Nyt se on alkanut! Suomalaisen partion 100-vuotisjuhlavuosi käynnistyi Kuorevedellä avaustempauksella ystävänpäivänä 14.2.2010. Kaikki lippukunnan 10 toimintaryhmää tarttuivat hommiin, joten rakensimme hetkessä Hallin torille talvileirin. Siellä sekä jäsenet että kyläläiset pääsivät kokeilemaan monenlaista ulkoiluhauskaa: lumikenkäilyä, letunpaistoa, tandem-ampumahiihtoa, napakelkkailua, pulkkamäkeä, pilkkimistä ja lumiluolan rakentamista.
Ja tästä bileet varmaan vain paranevat, kunhan kesän juhlaleirit Kilke ja Välke pääsevät käyntiin!

PuPa niitti hopeaa

Puukon Veljesten ja Pandaneidin yhdistelmävartio Team PuPa avasi lippukunnan tämän vuoden mitalitilin hopealla 13.2.2010 Hämeen Partiopiirin ensimmäisessä tarpojien talvimestaruuskisassa Janakkalassa.
- Kun kisan nimi on Väinämöisen viikate, teema on tietysti Kalevala. Niinpä me kiipesimme turvaan Iku-Tursolta, ratkoimme Antero Vipusen arvoituksia, hoidimme Väinämöisen haavaa ja pelastimme Ainon pulasta, kertovat Elias, Mikko, Veikka ja Anni.
- Kisan palautelomakkeeseen kirjasimme paljon kehuja. Kiva oli myös palkintomme: kunnon otsalamppu jokaiselle! Mitalitkin tulevat aikanaan, kun uuden piirin mitalit ensin valmistuvat.

Ha.Si.Ma hiihtoretkellä Ähtärissä

Ha.Si.Ma seikkailijavartio teki päiväretken Arpaisten järven autiotuvalle Ähtäriin 13.2.2010. Kololta lähdettiin aamulla -20 asteen pakkasen saattelemana. Autoilla matkattiin noin 120 km jonka jälkeen hiihdettiin n. 4 km matka autiotuvalle tosi upeissa talvimaisemissa. Yhteiset tavarat kulkivat ahkiossa jota vedettiin pareittain aina vuoroa vaihdellen. Autiotuvalla sytytettiin takka ja tehtiin avonuotio joissa kummassakin valmistettiin kurmee-ateria paistinpannuilla. Retkellä suoritettiin loppuun Retkikokki-, Hiihto- ja Tulentekijämerkki. Autoille palattiin iltahämärissä. Kololta päästiin lähtemään kotiin iltamyöhällä varustehuollon jälkeen.
Tosi hieno reissu Ha.Si.Malta, kiitos.


Olipa kerran…

… Himpulit Aitolahdella ”vesihiihtämässä”. Eli Hämeen partiopiirin sinisen sarjan Olipa kerran –talvimestaruuskisoissa 6.2.2010. Aikaa onkin vierähtänyt melkoisesti siitä, kun KuKo:sta edellisen kerran löytyi siniseen sarjaan joukkue.
-  Melkein olisi voinut ottaa vesisukset mukaan, kun jäällä oli niin paljon vettä, Tiitsi, Anni, Katsu ja Ilona kertovat. – Kiva kisassa silti oli – joskin melkoisesti rankempaa kuin nuoremmille tarkoitetuissa oranssin sarjan kisoissa, joissa meistä useimmat vielä voivat kisata.
- Pistesuunnistus tuntui tällä kertaa erityisen mukavalta, koska siinä tuli ihanasti lämmin! Kärkisijoille emme yltäneet, mutta tavoitteenamme olikin jaksaa maaliin asti.

Susisiskoista tuli leipureita

Jauhot pölisevät ja esiliinan helmat hulmuavat. Mitä täällä oikein tapahtuu?
- Susisiskot-seikkailijavartio tekee leipuri-taitomerkkiä, kertoo viiden tytön joukko.
- Olemme leiponeet mokkapaloja, pikkupullia, korvapuusteja ja kaurasämpylöitä, opetelleet tunnistamaan ja käyttämään erilaisia jauhoja, mausteita, nostatusaineita ja mittoja. Olemme myös aloittaneet vartiolle oman reseptikirjan, tytöt listaavaat oppimaansa.
Vielä yhden taidon harjoittelu on edessä - karjanlanpiirakoiden rypyttäminen. Sen jälkeen jokainen saa ommella partiopaitansa hihaan uuden merkin kertomaan uusista taidoistaan.

Sudenpennut nuuttipukkeilee

13.1 Nuutin päivänä reippaat sudenpennut kokoontuivat perinteisesti nuuttipukkeilemaan. Ensimmäiseksi askarreltiin naamarit, jonka jälkeen pukeuduttiin äitien ja isien vanhoihin vaatteisiin ja karvalakkeihin ja lähdettiin yhteisvoimin pelottelemaan joulu pois kodeista ja viemään herkut mennessämme. Lopuksi kokoonnuttiin takaisin kololle herkuttelemaan!
Ja kaikilla oli kivaa ja mahat täynnä herkkuja!

Kirjoittanut Jalo ja Tomi sudenpennuista

276 kalenteria ja 511 korttipakkausta!

Kuoreveden Kotkat tekivät jälleen myyntiennätyksiä joulumyyntikampanjassa! Kalentereita kaupattiin 276, Rudolf Koivu -korttiapaketteja 305 ja Timo Kästämä korttipaketteja 206. Myyntituloja lippukunta sai peräti 1228 euroa! Joka ikinen myyty kalenteri ja korttipaketti on tärkeä. Jos jokainen myy vaikkapa kaksi kalenteria, niin yhteensä niistä tulee pitkälti yli sata kalenteria. Myyntituloja lippukunta käyttää kolon vuokran maksamiseen, retkeilykaluston uusimiseen ja leirien ja retkien osallistumismaksujen kohtuullisena pitämiseen.
Lippukunnan jäsenistä peräti 41 sai Adventtikalenterinmyyjän merkin eli myi ainakin 8 tuotetta. Merkit jaettiin joulujuhlassa. Myyjämerkin lisäksi Buff-päähineen ansaitsi 34 henkilöä, jotka myivät yhteensä vähintään 12 tuotetta. Buffien pitäisi tulla jakoon tammikuun aikana. Lippukunta saa vielä palkkioksi hyvästä myynnistä Halti Dakota pro –kupoliteltan ja Vihe II-laavun!
Hyvä, kiva, bra, antaa tulla lisää vaa  - sitten tämän vuoden joulumyyntikampanjassa