Kuoreveden Kotkat

Partiotoimintaa vuodesta 1977


2009Sisiliskot keilaamassa ja uimassa

Mäntän TöpinäCenterissä opettelimme keilaamista. Krisu sai kaikki keilat kaatumaan jonkun ajan päästä. Keiloja on yhdeksän. Keilapallo on painava ja siinä on kolme reikää. Keilarata on todella liukas. Keilahallissa oli tosi mukavaa ja tuli myös tosi kuuma. Keilaaminen on mukavaa, vaikka kengät olivat kummalliset.
 
Ilta jatkui Mäntän uimahallissa. Leikimme hippaa ison altaan matalassa päässä. Peilileikki vedessä oli myös kiva. Syvälle uiminen hengästytti. Osa Sisiliskoista uskalsi hypätä hyppytornista. Heitimme pelastusköyttä ja hinasimme kaverin ”rantaan”. laskettiin monta kertaa liukumäestä ja lopuksi jotkut ostivat herkkuja kioskista.

Kavereita löytyi 35 maasta

Joti eli Jamboree on the Internet alkoi Hallissa lauantaina 17.10. klo 15.00. Koneitakin riitti melkein kaikille. Päivän ja yön mittaan nettikeskuksessa leireili 17 osallistujaa, jotka ottivat yhteyttä 35 maahan ja 150 partiolaiseen, harmi vain ettei Keniaan. Nöräämisen lisäksi laulettiin Sing staria ja pelattiin Crashia (sekä Runea). Sunnuntaina aamukuuden jälkeen väsymys kaatoi sitkeimmätkin valvojat ja hetken oli hiljaista. Kiitokset hauskasta ja mukavasta Jotista kaikille osallistujille.

URGH mikä päivä!

- Oli tosi kivaa, sanoo Pandaneiti-tarpojavartio saapuessaan piirin ensimmäisestä Tarpojien taitopäivästä Tampereelta 17.10.
URGH eli Urbaani rotvalli graffiti happeninki vei tytöt taidemuseosta graffiteja maalaamaan ja senegalilaiselta torilta Megazone-kaupunkitaistelupeliin kavereita väijyskelemään. Lehden taittaminenkin  tuli päivän aikana tutuksi. Ja sitten vartio jatkoi partioviikonloppuaan suoraa päätä Jotiin.

Lurppajahtia ja kipinävuoroja

Lurpat, nuo Kuoreveden Kotkien ikiomat oranssihattuiset metsähirmut, saivat jälleen kerran jahdattavaa, kun vartio-osasto teki lähes 30 hengen voimin syysretken Särkiniemeen 9.-10.10.2009.
Uusille seikkailijoille kosketus Lurppiin oli nyt ensimmäinen ja samoin moni seikkailijoista valvoi ensimmäistä kertaa kipinävuorossa. Hyvin siitä selviytyen!
Perjantai-iltana nuotion ja kuun loisteessa annettiin juhlallisesti ja tunnelmallisesti partiolupauksia. Lauantaina paistettiin herkullista loimulohta ja nuotio-omppuja ja nautiskeltiin syksyn hienoimmasta aurinkopäivästä.Kisareissu vei sademetsään

Oli synkkä ja myrskyinen yö. Ja niin vartiot Kanto ja Dakota Afrikkaan lähtivät. Matka oli yllättävän lyhyt, vain varsinais-Suomeen ja Ruskoon, missä 3.-4.10. 09 järjestettiin partiotaitojen Nyota ya Afrika -SM-kisat ja jossa sääkin teki yörastista myrskyisän sademetsän.Tuuli yritti viedä laavut sillä välin kun vartiot nikkaroivat leirituoleja ja keittivät maissipuuroa ja papupataa. Aamulla Kanto puuskutti punaisessa sarjassa aivan mitalikolmikon kantapäillä ja sijoittui ensimmäisessä syyskisassaan mainiosti neljänneksi. Harmaassa sarjassa Dakota kisasi keski-ikäisemmällä tahdilla sijalle 19/35.

Räiskäleitä Nälkäpäiväkeräykselle

Kuusi litraa taikinaa paistui lätyiksi ja meni muutamassa tunnissa kaupaksi, kun Ha.Si.Ma -seikkailijavartio tempaisi Nälkäpäiväkeräyksen hyväksi lauantaina 19.9.
Kolme vartiopoikaa - Vesa, Kalle ja Aleksi - yhdessä kolmen johtajan ja yhden äidin kanssa perustivat lättypisteen Hallin keskustaan lentokonemuistomerkin juurelle. Samassa teltassa SPR:n Kuoreveden osasto myi herkullista hernerokkaansa.
Hyvin tehty, pojat! 

Susisiskot sysipimeässä yössä

- Kamalan pimeää. Mutta kivaa, toteaa neljä Susisiskot-seikkailijavartion tyttöä syyskuisenaperjantai-iltana Särkiniemessä. Vartio on laavuretkellä aloittelemassa ensimmäisen ilmansuuntamerkkinsä eli pohjoisen  suorittamista ja retkitaitojen opettelua.
Kun laavu nousee pystyyn ja itse sahatut nuotiopuut hehkuvat hiilloksena, tytöt paistavat nuotiolla pihvejä hampurilaisiinsa. Jälkiruoaksi tulen loisteessa kypsyy suklaabanaaneja.Sen jälkeen uni jo maittaa.
- Ainakin jonkin verran. Vähän häiritsi, kun sade ripsi naamalle, tytöt arvioivat aamulla. - Tullaanhan pian uudestaan!

Niksivartiona koekisassa

Kevään 2010 Leon lenkin ja Hilkan kilvan järjestelyt ovat ehtineet alueemme lippukunnissa jo niin pitkälle, että syyskuun puolivälissä koekisavartiot pääsivät testireissuun Keuruun maastoon.
- Oli ihan mukavia tehtäviä ja rento meininki, kuvailee punaisen sarjan vartio Niksi-Ismot ja Anni. Sekavartion 14-vuotiaat tytöt ja pojat kokeilivat nyt ensi kertaa kisaamista yön yli.
- Vähän rankempi reissuhan se oli kuin päiväkisa oranssissa tai vihreässä sarjassa. Mutta hauskaa oli. Ja maanantaina koulussa nukutti.

Hulppeita kokemuksia Lapista

- Paras leiri! Näin totesi moni, kun lippukunnan Tunturikotka-kesäleiri Saariselän upeissa maisemissa Lapinhämeessä jäi taakse. Heinäkuun lopun leiriviikko tarjosi erilaista lapinaiheista ohjelmaa kaikille ikäryhmille ja 52 osallistujalle. Jokainen pääsi myös vaeltamaan tunturimaastoon: sudenpennut yhden yön yli ja seikkailijat kahden. Vanhimmat eli samoajat ja osa tarpojista jaksoivat viiden yön vaelluksen. Tunnelma kotiinpalatessa oli päivänselvä: Lappiin ja vaeltamaan lähdetään vielä uudestaan!


SM-hopeaa ja muita kärkisijoja

Kevään monissa partiotaitokisoissa KuKo:n joukkueita sai jälleen mukavasti bongailla tulosluettelon yläpäästä. 
Ensin Villikyyt-pentue kipusi kuudenneksi piirin sudenpentukisa Maailmanmatkaajassa Hämeenlinnassa. Sitten samoajien Kanto-vartio otti ja nappasi Kangasalla punaisessa sarjassa piirihopeaa - heti ihka ensimmäisellä Leon lenkillään. Sen harmaassa sarjassa aikuisten Dakota-vartio souteli viidenneksi.Menestysputken kruunasi Veltaasit-vartio, joka toi vihreän sarjan suomenmestaruushopeaa Kotkasta Lohi 09-kisasta.
Onnittelut kaikille kisaajille!

Kevät on tullut!

Varma kevään merkki, partioparaati, järjestettiin partioviikon päätteeksi Hämeenlinnassa. 36-päinen Kotkajoukko marssi Hämeenlinnan kaduilla rummun ja iloisten huutojen tahdittamana. Vahvistuksena oli muutama Kaipolan Tiira. Kotimatkalla ihastelimme vanhoja autoja ja harjumaisemia Vehoniemen automuseossa.