Kuoreveden Kotkat

Partiotoimintaa vuodesta 1977


2008Myyntiennätys: 197 adventtikalenteria!

Kuoreveden Kotkat teki uuden ennätyksensä adventtikalentereiden myynnissä eli yhteensä 197 kalenteria myytiin. Lisäksi kortteja myytiin yhteensä 274 pakettia sekä muutamia kynttilöitä.
Koko PARTIOscout 2008 kampanja tuotti lippukunnalle yhteensä 706 e. Sen lisäksi lippukunta sai myynnistä saaduilla pisteillä 2-3 hengen vaellusteltan, kaasutrangian, karttalaukun sekä partiomukin !
Suurkiitokset kaikille myyntiin osallistujille sekä ostajille!


Neljänsiksi Sivukisassa

Itsenäisyyspäivänä selvisi, että nämä lippukunnan viime keväänä avatut nettisivut kirivät Nettipartiolaisten Sivukisassa mainiosti neljännelle tilalle. Kisaajia oli yhteensä 33. Raadin himonörät moitiskelevat odotetusti sivujamme yksinkertaisesta tekniikasta ja värien runsaudesta, mutta tunnustavat myös niiden ansiot ajankohtaisuudessa, selkeydessä ja partiomaisuudessa. Ja kehottavatpa he joissakin asioissa jopa muita ottamaan meistä mallia... Missä - se selviää raadin kisapalautteesta.

Tontut ahkeroivat jälkiä

Iloinen kilkatus ja kalkatus kajahti ensimmäisenä adventtisunnuntaina 30.11. Lahden koululta, kun 15 sudenpentua ahkeroi Tontun paja -askarteluretkellä. Viidessä erilaisessa pajassa syntyi päivän mittaan monenmoista joulukivaa kirjanmerkistä kynttilälyhtyyn. Retken päätteeksi jokainen supetonttu sai ensimmäisen uuden sudenpentuohjelman jälki-merkkinsä. Tietysti Askartelujäljen!


Pandaneiti Majakkamatkalla

Nyt se on tapahtunut: tarpojilla on ollut lippukunnan ensimmäinen Majakka-tapahtuma. Yhteiskunta-tarpossa Pandaneiti-vartio suunnitteli ja teki retken maalta kaupunkiin. Näin reissusta kertoo Ansku:
"Tampereelle lähdettiin junalla Jämsän asemalta aamulla 29.11. Junalla oli kiva matkustaa pitkästä aikaa. Heti kun saavuimme Tampereelle, menimme partiomuseoon.
Siellä meille kerrottiin partion historiaa. Museossa oli ihan mielenkiintoista. Kun tulimme pois museosta, lähdimme vähäksi aikaa shoppailemaan. Sitten menimmekin pizzaravintola Napoliin. Siellä oli oikein herkullista pizzaa. Ruokailun jälkeen lähdimme katsomaan Plevnaan elokuvan High School Musical 3 Senior Year. Sitten menimme vielä shoppailemaan. Illalla lähdimme pendolinolla takaisin Jämsään. Mukana oli koko vartio."

Sähläämisen mestarit

Perinteinen Mäntän alueen sählyturnaus miteltiin 22.11. Vilppulan urheilutalolla. Kotkista kilpaan osallistui kolme supe-joukkuetta ja yksi tarpoja-samoajajoukkue. Mestaruudet tulivat molemmissa sarjoissa. Menestymisen painetta oli myös lippukuntajoukkueiden välisessä dreamteam-sarjassa, koska puolustettavana oli viimevuodelta voitto. Tiukan pelin päätteeksi kiertopalkintokirves pysyi kun pysyikin kotkilla. Nyt on taas vuosi aikaa etsiä sitä kolon kätköistä.

Tulta päin!

Pandaneiti- ja Veltaasit-tarpojavartiot tutustuivat 20.11. alkusammutuksen saloihin Mäntän paloasemalla. Tarpojat tarttuivat ripeästi niin vaahtosammuttimeen kuin sammutuspeitteeseen - silloinkin kun tuli liekehti harjoitusnuken vaatteissa. Ohjelmaan mahtui myös loukkaantuneen paketoimista kuljetettavaksi. Kiitos hyville opettajille!

Kirmukarmu karjuu

Kolmetoista reipasta sudenpentua astui 15.11. aikakoneeseen ja matkasi ajassa satoja vuosia taaksepäin Vesilahden historian hämäriin päiviin. Kirmukarmun karjaisu -sudenpentutapahtumassa pentueet oppivat tekemään soturin vyön ja miekan sekä neidon sormuksen, ratkomaan riimuja ja salakieliviestejä ja pakenemaan ketterästi hurjaa Jyskän ämmää. Sateesta viis - hauskaa oli!


Suo siellä, molskaus täällä

Ensilumen höytyvät saattelivat pyhäinpäivänä seikkailijoita, tarpojia ja samoajia, jotka valloittivat Siikanevan suoalueen. Patikkakilometrejä kertyi 15 ja trangialla kypsyi maukas kana- ja nuudelilounas. Pitkospuilta lähti myös uusi pähkinä partiomatemaatikoille: Kun 13 vartiolaista retkeilee päivän suolla, kuinka monta prosenttia saappaista todennäköisesti hörppää vettä? Oikea vastaus: 7,7 %.


Ihan kammottavat kemut

Pippurisia piruja, vertahyytäviä vampyyrejä ja joukko muita kauhistavia otuksia on raportoitu nähdyksi kolon tienoilla lokakuun lopun päivinä. Mutta ei ole syytä säikkyä! Naamioiden takana olivat tutut pojat Haukat-laumasta, joka kammokemuissaan tutustui amerikkalaiseen Halloween-juhlaan. Ja heillä kaikilla oli niin karmivaa...

Kun johtajat haamuilemaan lähti

Olipa kerran kolme partiojohtajaa. He päättivät hieman pelotella laavulla yöpyviä samoajia. Vaan kuinkas sitten kävikään... Lue opettavainen tarina tästä.

Lurppaa pakoon iltahämärässä

Toistakymmentä KuKo:n vartiolaista osallistui Lurpan kosto -hämäräseikkailuun Lintulammen maastossa. Lurpat, nuo oranssihattuiset hirmut, saivat tehdä kaikkensa napatakseen metsän siimeksessä liikkuneita vartiolaisia. Kaikki löysivät onneksi takaisin märästä ja pimeästä metsästä - myös Lurpat. Seikkailun päätteeksi lämmin makkara ja mehu maistuivat.

Piuhan päässä ympäri vuorokauden

Unet jäi suurimmalla osalla väliin, kun neljätoista vartiolaista ottivat yhteyksiä toisiin partiolaisiin ympäri maailmaa JOTI 08 -tapahtumassa seukkarin nuorisotilassa. Yhteyttä saatiin yli 80 partiolaiseen 38 eri maassa.


Kun aamu alkaa tervanpoltolla 

- Eipä ole koskaan ennen tullut aloitettua päivää  tervanpoltolla. Eikä vietettyä yötä makkaraa savustaen, virnisteli johtajien kisavartio Dakota eli Antti, Tuitsi ja Harppa partiotaitojen SM-syysmestaruuskisa Torpassa Pietarsaaressa 4.-5.10. Muita kisaelämyksiä tarjosivat muun muassa arktinen museo, tuntematon sinappiresepti ja suunnistusrastin kiukkuinen ampiaisparvi. Antin alaikäisyyden takia vartio kilvoitteli virallisen kisan ulkopuolella, mutta palasi kotiin tyytyväisenä taskussaan harmaan sarjan seitsemänneksi paras pistepotti.

Hopoti hoi, keppihevoseni

Villasukka-keppihevosen askartelulla alkoi Kuoreveden Kotkien, Jämsän Jokipartion ja Kaipolan Tiirojen yhteinen partiotaitokisa Miekka ja kilpi lauantaina 4.10. Hyvin pärjäsivät niin kotkanpojat kuin -tytötkin. Sudenpennut laukkasivat voiton kotiin ja vartiolaiset omassa sarjassaan hopeaa. H-Y-V-Ä Lumikot ja Hasima! Ja kaikki muut osallistujat! 

Sinikettuhan se siinä!

- Ennestään tuttuja taitoja tuli kerrattua leppoisassa tunnelmassa ja hyvässä säässä, arvioivat syyskuisen Sinikettu-erätaitokurssin antia KuKo:n tarpojat ja samoajat. Antti, Lauri, Arski, Katsu ja Anni vaelsivat perjantaista sunnuntaihin Kangasalan maastossa ja nukkuivat - ynnä valvoivat - yöt laavussa. Uusia partiokavereitakin metsäkurssilta löytyi.

Pandaneiti laavu-unilla

Perjantaina 12.8. Pandaneiti-tarpojavartion tytöt Anni, Ansku ja Katsu pakkasivat rinkkansa ja lähtivät retkeilemään Isojärven kansallispuistoon. Ilta Kuorejärven laavulla kului mukavasti ruokaa laitellen ja nuotiota poltellen. Aamulla saatiin vielä nopea oppitunti kirveen käsittelystä ja hakattiin puita seuraaville retkeilijöille. Retki oli sopivan rento, mutta samalla opittiin hyödyllisiä retkeilytaitoja.

Merta päin

Vallan mainiosti pärjäävät maapartiolaiset meripartioleirilläkin, todistivat ne yhdeksän KuKo:n vartiolaista, jotka heinä-elokuun taitteessa osallistuivat kansainväliselle meripartiolaisten suurleirille Satahangalle Sauvon Ahtelassa. Aurinko hemmotteli lähes koko leirin ajan ja kaikki pääsivät melomaan ja purjehtimaan. Tutuksi tuli myös Itämeri, radioamatööritoiminta ja meripelastuskin.


Komea ponkaisu kolmosiksi

Kukolaisten hiihtokunto sen kun paranee vuosi vuodelta, sillä nyt ponnistimme Hämeen partiopiirin talviliikuntakisa Ollin kilvassa jo kunniakorokkeelle: komeasti piirin kolmansiksi. Ei kun suksia rasvaamaan ja luistimia teroittamaan, sillä eiköhän kisa taas joulukuussa käynnisty!

Kotkat liitelivät Seitsemisessä

7 vartiolaista ja 16 sudenpentua johtajineen vaelteli 11-13.7 Seitsemisen kansallispuistossa. Matkaa taittui kunnosta riippuen 10-25 km. Vaellus oli täynnä partioperinteitä – iloisia ilmeitä, hauskoja tarinoita, nuotiolettuja, pitkospuita, painavia reppuja, hyttysenpistoja, uintia suolammessa, lintuhavaintoja, saunomista ja iltanuotio tukkilaishengessä. Välillä kuuntelimme sateen ropinaa teltan katossa, mutta ajoittain saimme hymyillä kilpaa auringon kanssa. Matkan aikana suoritimme metsätaitomerkit tutustumalla puihin, metsätuotteisiin, entisaikojen elämään sekä veistelemällä retkimuistoja.

Sudet pyöräretkellä Särkiniemessä

Sudet kävivät kesäretkellä Särkiniemessä juhannuksen jälkeen 27.–30.6.2008. Retki alkoi perjantaina Helskeeltä, jossa teimme pyörillemme perushuollon ja söimme puurolounaan. Matkalla Särkiniemeen jätimme vähän jääkaappitavaroita Liukselle, sillä niiden säilyttäminen edes kylmälaukussa koko retken ajan olisi ollut hankalaa. Ensimmäinen päivä niemessä meni ruoanlaitossa ja leirinrakennuksessa. Seuraavana päivänä kävimme Liuksella saunomassa ja suorittamassa erinäisiä vesisuorituksia. Sunnuntaina nikkaroimme leirissä Mölkky-pelin, joka jätettiin Särkiniemeen kuvassa näkyvään paikkaan ja on vapaassa käytössä. Maanantaina lähdimme iltapäivällä kotia kohti. Retki oli onnistunut ja sääkin oli pääasiassa mukava. Niemessä oli retken aikana paljon hyttysiä, mikä hiukan haittasi toimia.

Skunkit polkivat Kuorevesijärven ympäri

Skunkit Esko, Kalle, Miikka ja Harppa lähtivät perjantai-iltana 7.6. Lahden koululta kiertämän Kuorevesijärveä. Yö vietettiin laavussa Särkiniemessä, jossa ohjelmassa oli mm. suunnistusta, ruuan laittoa ja lautan rakentelua hyttysten runsaassa seurassa. Sunnuntaina matka jatkui Hallin kautta takaisin koululle. Matkan varrella tutustuttiin Lepokankaan kappeliin.

Sudet saalistivat SM-pronssia

Ja taas on tehty lippukuntahistoriaa! KuKo:n tili partiotaitokisojen SM-mitalitilastoissa on nyt auennut, asialla ketkäs muut kuin Sudet, kun Antti Helske, Lauri ja Mikko Hanka, Elias Lius  ja Aarne Manneri toivat 24.5. Kajaanista Tervareitti-kisasta kotiin vihreän sarjan pronssimitalit. Tervareitillä KuKo-historiaa teki myös Hörököllit-vartio ensimmäisenä tyttövartiona, joka lippukunnasta on koskaan uskaltautunut SM-tason mittelöihin. Debyytti sujui mainiosti, sijoitus 22/34. 

Sudenpennut majavan jäljillä

Kukapa uskoisi, että toimiva resepti nähdä eläimiä luonnossa on tällainen: kokoa 20 sudenpentua ja 12 johtajaa ja vanhempaa ja vaeltakaa joukolla Isojärven kansallispuistoon telttailemaan 23.-24.5.  Ja kas - metelistä vähät välittämättä majava ui tervehtimään. Eikä meno näytä häiritsevän joutsen- ja kaakkuriparejakaan. Huippuluokan retki!

Koordinaatit kohdallaan

Lähes kolmisenkymmentä kilometriä hujahti kuin huomaamatta, kun vartionjohtajat ja vaeltajat 17.5. jäljittivät polkupyörien selässä Hallin ja Eväjärven ympäristön ilmailuaiheisia geokätköjä. Urakan päätteeksi pitsat katosivat nopeasti vatsoihin Hallin Jannessa.


Dakota ja hätäkeittimen arvoitus

Johtajien kisavartio Dakota saapui sunnuntaina 18.5. tyytyväisenä maaliin kansallisessa Leon lenkki -kisassa Kangasalla. 28 kilometrin vaelluksellaan Ellu, Harppa ja Tuitsi muun muassa sukelsivat suolampeen, ideoivat kokistölkeistä hätäkeittimen, valmistivat trangialla verimakkaraa ja sacher-kakkua sekä nikkaroivat vesipumpun ja kangaspuut. Harmaan sarjan atleettivartioiden joukossa sija 12/22 maistui vartiosta makoisalle.


Mitalisade jatkui supe-kisoissa

Tänä keväänä KuKo:n menestystä ei voi näemmä estää: vartiolaisten partiotaitokisakullan ja marssikilpailuhopean jatkoksi sudenpennut loistivat piirin supekisa Odysseuksen harharetkillä Jokioisilla 10.5. Kolmasluokkalaisten poikien pentue Tuulihaukat nappasi hienosti kolmannen sijan tiukassa 93 pentueen kisassa. Pentueessa kisailivat Aleksi Mikkola, Arttu Ahola, Vesa Reponen ja Kalle Vessari. Myös Marsutiivit pärjäsivät mainiosti ja nappasivat 16. sijan. Hyvää työtä tekivät niin ikään Sisiliskot ja Nuolihaukat.

Tiitsi, Antti ja Ellu saivat ansiomerkit

Partioparaatissa jaettiin Hämeen partiolaisille roppakaupalla ansiomerkkejä mallikkaasta toiminnasta. Kotkista Tiia-Mariia Rantala ja Antti Helske saivat Louhisuden soljet tunnustukseksi hyvin hoidetuista vartionjohtajapesteistään. Elina Kukko pokkasi Hämeen pronssisen ansiomitalin partion monialaosaajana. Hyvä kiva bra - antaa tulla lisää vaan!

Hopeinen tahti marssin askeleissa

Rumpujen pärinän tahdittamana kukolaiset marssivat sunnuntaina 4.5. Hämeen partioparaatissa jälleen kerran loistokkaasti, tuloksena marssikilpailussa toinen sija yhteislippukuntien sarjassa. Sen jälkeen kelpasikin sännätä Särkänniemen kieputtimiin pistämään pää lopullisesti pyörälle. Kenellekähän muuten kertyi eniten Tornado-kierroksia? Kuka pahimmin kastui Koskiseikkailussa? Auringolle iso kiitos hemmottelusäästä!

Kultaa Susille!

Villi Länsi -kevätpartiotaitokisa Siivikkalassa 26.4.2008 jää KuKo:n aikakirjoihin ensimmäisenä Hämeen piirin vartiokisana, josta tuli voitto kotiin. Onnea mahtavasta saavutuksesta vihreässä sarjassa Sudet eli Antti Helske, Mikko Hanka, Elias Lius ja Aarne Manneri. Chili con carne, nuotiopopcornit, rodeo-onnettomuus ja Jolly Jumper -keinuheponen eivät teiltä varmaan ihan pian unohdu!
Aplodit villistä preeriaseikkailustaan ansaitsee myös tyttövartio Hörököllit, joka keräsi oranssin sarjan viidenneksi parhaat pisteet, mutta määrättiin niin sanotusti kisan ulkopuolelle, koska vartiossa oli maksimiviiden jäsenen sijasta kuusi.
Ja nyt täyttä laukkaa kohti Kajaania ja suomenmestaruuskisoja!


Vartiolaiset Lurppajahdissa

LurppaVartiolaiset kokoontuivat Lintulammin maastoon 27.3. jahtaamaan Lurppaa ja salaisia suojeluskätköjä (rasteja). Tavoitteena oli löytää Lurpan pesä ja ryöstää sieltä kultainen Lurpan muna. Vihjeitä pesäsätä löytyi rasteilta. Kulkua maasossa hankaloitti kaksi Lurppaa, jotka yrittivät saada kiinni lumisessa metsässä kulkevia vartiolaisia. Kaikki vartiolaiset löysivät hyvin rasteja ja melkein kaikki saivat munan ryöstetyksi. Jahdin jälkeen nautittiin makkaraa ja mehua. Mikko voitti "miesten" sarjan ja Tiitsi ja Anniina "naisten" sarjan. Kaikki muut palkittiin hyvästä ja reippaasta suorituksesta.

Vanhukset virvottiin tuoreeks ja terveeks

VirvontaSudenpennut virpoivat vanhainkodin vanhukset talvileirillään tekemillä virpovitsoilla. Vanhusten virpominen on jo lippukunnassa perinne ja vanhainkodin asukkaat osaavat jo odotella iloisia virpojia. Urakan jälkeen sudenpennut saivat kiitokseksi kakkua, mehua ja hyvän mielen.

Sudenpennut ja vartiolaiset talvileirillä

Sudarit nuotiollaSudenpennut leireilivät Jokisalossa 7.-9.3. kaksi yötä. Pennut talkoivat seurakuntamerkkiä sekä rakentelivat lumimajoja, laskivat mäkeä, paistoivat herkullisia halsterileipiä ja seikailivat öisessä metsässä.
Vartiolaiset viettivät myös kaksi yötä samaan aikaan Makasiinivuoren maisemissa. Kaikki pääsivät kokeilemaan taitojaan mm. kipinämikkona, leirikokkina, pilkkijänä, suunnistajana ja leirirakentajana.

Skunkit hiihtoretkellä

Retki alkoi lauantaina kello 12.00 Jokisalossa. Teimme retkieväät ja lähdimme suorittamaan hiihtomerkkiä. Kertasimme perusteet suksien huollosta ja voitelusta. Kokeilimme ahkion vetämistä. Teimme koe kairauksia jäällä varmistaaksemme jään paksuuden. Teimme reilun 10 kilometrin hiihtoretken. Retkellä teimme trangialla ruokaa. Myöhäiseksi päivälliseksi kämpällä valmistimme lohkoperunoita ja lohimedaljonkeja. Sunnuntaina aamupäivällä laskimme mäkeä ja kävimme herrasmieskaksintaistelut kuula-aseilla. Lopuksi siivosimme kämpän. Saimme suoritetuksi hiihtomerkin.